Rijbewijs vrachtauto (rijbewijs C)


Wil je vrachtwagenchauffeur worden? Dan is rijbewijs C essentieel. Met dit rijbewijs mag je een voertuig besturen met een maximummassa tussen 3.500 en 50.000 kg. Verkeersschool Gronloh zorgt voor een kwalitatieve opleiding. Deze bestaat eerst uit drie theoriecursussen:

  • RVM1-C (combinatie-examen verkeer en techniek)
  • VM2-C (administratie)
  • VM3-C (cases)

Ook als je geen vrachtwagenchauffeur wilt worden, maar bijvoorbeeld met de camper op vakantie wilt, kun je het rijbewijs C bij ons halen. In dat geval zijn twee theorie-examens nodig.

Normale of verkorte opleiding
Bij Verkeersschool Gronloh kies je voor een normale of verkorte rijopleiding. Rijlessen worden gegeven in blokken van 4 uur. Het examen rijbewijs C bestaat uit drie theorie-examens en een praktijkexamen (in Utrecht). Als je dit rijbewijs haalt, ben je echter nog geen chauffeur. Rij je meer dan twaalf uur per week op de vrachtauto? Dan moet je nog twee toetsen doen:

  • Praktische toets C
  • Toets besloten terrein/toets simulator

Verkeersschool Gronloh is gecertificeerd om deze toetsen af te nemen. Als beroepschauffeur ben je verplicht om Code 95 (voorheen: chauffeursdiploma) te halen. Rijden met een aanhanger
Wil je rijden met een vrachtwagen met een aanhanger die meer dan 750 kg weegt? Dan heb je een rijbewijs CE nodig. Meer informatie over rijbewijs CE.

Schrijf je in voor vrachtautorijlessen Meer weten over onze rijopleidingen?

Werkwijze


Verkeersschool Gronloh heeft een duidelijke werkwijze.

1

Intake (in de vrachtauto). Hier vertellen we je wat je kunt verwachten en bekijken we wat je al kunt en hoe snel je de uitleg oppikt.

2

We maken een inschatting van het benodigde aantal lessen. Gemiddeld is dit ongeveer 26 uur. Blijkt uiteindelijk dat je het sneller leert dan vooraf verwacht? Dan vragen we uiteraard eerder het rijexamen aan.